Sfaturi pentru casă

De multe ori, grădinarii nu reușesc să-și coacă roșiile. Schimbați două lucruri și veți fi uimit.

Ați cultivat roșii și acestea au crescut, au înflorit și au început să dea roade. Roșiile sunt mari, dar sunt încă verzi și nu se coc. Acest lucru se întâmplă foarte des.

Roșiile au nevoie de mult soare pentru a se coace. Dacă roșiile dvs. nu se coc, probabil că nu primesc suficientă căldură și lumină.

Roșiile au nevoie de temperaturi de peste 20 de grade Celsius și de cel puțin șapte ore de soare pe zi pentru a se coace. Nu le plantați într-un loc umbros sau umed. Nu le lăsați să se încălzească sau să se răcească prea tare.

Cultivați roșiile într-o seră dacă nu puteți asigura suficientă căldură și lumină în aer liber. Ele vor fi la temperatura potrivită și protejate de intemperii.

Aveți grijă la mucegai.

Roșiile se vor mucegăi și ele. Dacă sunt într-un loc bun, probabil că acest lucru nu se va întâmpla. Dar dacă solul este umed sau dacă există multă umbră, acest lucru se poate întâmpla. Udarea excesivă poate provoca, de asemenea, acest lucru. Dați-le multă apă, dar nu exagerați. Udați dimineața sau seara, nu în plin soare, și mai mult spre rădăcini. De asemenea, puteți pulveriza restul plantei cu apă dintr-o sticlă cu pulverizator.

Fertilizarea

Dacă roșiile nu se dezvoltă bine, le puteți fertiliza. Puteți cumpăra îngrășăminte, dar puteți folosi și îngrășăminte naturale, cum ar fi compostul, gunoiul de grajd sau cenușa de lemn. De cele mai multe ori, roșiilor le lipsesc azotul și fosforul, așa că alegeți un îngrășământ care să includă aceste ingrediente.

Leave a Response