Sfaturi pentru casă

Doar un avertisment: un singur lucru în frigider va consuma multă energie electrică. Până la sfârșitul anului, veți economisi bani.

Este surprinzător cât de mulți oameni nu realizează că un singur lucru din casa lor poate fi responsabil pentru un consum ridicat de energie electrică și poate pune o presiune semnificativă asupra bugetului lor. Acest aparat consumator de energie este adesea trecut cu vederea, dar poate duce la o factură de electricitate foarte mare la sfârșitul anului.

Sigiliile sunt cel mai important lucru.

Cel mai important lucru este o etanșare corespunzătoare a ușii. Este o idee bună să verificați în mod regulat garnitura de la ușa frigiderului pentru a vă asigura că este în stare bună. Dacă garnitura este deteriorată sau slăbită, aceasta lasă să iasă aerul rece, ceea ce consumă mai multă energie. Dacă garnitura este deteriorată, ar putea merita să o înlocuiți.

Asigurați-vă că profitați la maximum de frigiderul dvs. verificând dacă temperatura este setată corect. Ca regulă generală, ar trebui să mențineți temperatura între 2 și 5 grade Celsius și în jur de -18 grade Celsius în congelator. Dacă temperatura este prea ridicată, unitatea de refrigerare trebuie să lucreze mai mult, ceea ce consumă mai multă energie.

Nu este o idee bună să puneți alimente fierbinți în frigider.

Lăsați-o să se răcească la temperatura camerei înainte de a o pune în frigider. Dacă puneți mâncare fierbinte în frigider, aceasta va crește temperatura internă și va face ca sistemul de refrigerare să lucreze mai mult.

Nu umpleți prea mult frigiderul.

Modul în care umpleți frigiderul afectează, de asemenea, cantitatea de energie electrică pe care acesta o consumă. De asemenea, merită menționat faptul că un frigider prea plin nu poate face să circule aerul în mod corespunzător, ceea ce înseamnă că sistemul de refrigerare trebuie să lucreze mai mult pentru a menține temperatura scăzută. Este, de asemenea, o idee bună să lăsați suficient spațiu între alimentele din frigider, astfel încât aerul să poată circula liber.

Ar fi bine să vă gândiți să vă înlocuiți vechiul frigider cu un model mai eficient din punct de vedere energetic.

Dacă aveți deja acasă un frigider vechi, care este ineficient din punct de vedere energetic, ar putea merita să-l înlocuiți cu un model nou, mai eficient din punct de vedere energetic. Frigiderele moderne sunt concepute pentru a utiliza mai puțină energie și au o tehnologie de răcire mai bună.

Leave a Response