Sfaturi pentru casă

Înainte de a începe să gătiți la grătar, asigurați-vă că ați acoperit grătarul cu un produs special. Acest strat protector este cu adevărat eficient.

În acest an, am așteptat cu nerăbdare ca sezonul grătarelor să dureze ceva mai mult, având în vedere vremea rece. La urma urmei, cine nu iubește o bucată suculentă de carne sau de brânză, prăjită la perfecție pe un grătar în aer liber?

Faceți ca grătarul dvs. să arate cât mai bine Cu toate acestea, doar câțiva dintre ei se interesează de modul în care să aibă cea mai bună îngrijire a grătarului lor. Dacă nu aveți grijă de grătarul dvs. în mod corespunzător, acesta nu va dura la fel de mult timp, iar mâncarea pe care o gătiți pe el nu va fi la fel de bună.

Dacă vrei ca mâncarea ta să fie perfectă, trebuie să te asiguri că grătarul tău este în stare perfectă. Nu este o știință a rachetelor. Asigură-te doar că ești consecvent, indiferent dacă folosești gaz sau cărbuni. Există câteva lucruri pe care le poți face înainte de a începe să faci un grătar.

Periați și ardeți grătarele.

Așezați un tampon sub grătar pentru a proteja grătarele de stropii de grăsime. Asigură-te că alegi un loc suficient de departe de casă, într-o zonă bine ventilată și pe un teren plan. Țineți-l departe de frunzele uscate și de alte lucruri care ar putea lua foc.

Este o idee bună să vă asigurați că grătarul este bine preîncălzit de fiecare dată când îl porniți. Acest lucru va contribui, de asemenea, la menținerea lui curat și igienizat. Este o idee bună să periați bine grătarele înainte de a face grătarul pentru a îndepărta orice reziduuri de la festinul anterior. După ce ați scos ultima bucățică de mâncare pe care o pregătiți, dați focul mai tare pentru a arde grăsimea și reziduurile lipite. Astfel, este mai ușor să îndepărtați reziduurile arse cu peria.

Nu numai că aceste depuneri crocante de carbon sunt urâte, dar ele oferă și un teren de reproducere pentru bacterii. Dacă nu vă curățați grătarul în mod regulat, căldura nu va fi distribuită uniform și nu va atinge temperatura maximă de funcționare. În plus, tuburile din grătarele pe gaz pot, de asemenea, să cedeze din timp.

Este bine să aveți o rutină.

După fiecare a zecea pregătire sau cam așa ceva, petreceți mai mult timp cu întreținerea. Dacă gătiți în principal carne grasă la grătar, ar fi bine să o faceți după fiecare a 5-a utilizare pentru a evita erupțiile.

Pasta de sodă poate fi de ajutor.

O dată pe an, înainte de începerea sezonului, scoateți grătarele și dați-le o baie rapidă în apă cu săpun. De asemenea, le puteți curăța în același mod în care ați curăța grătarele cuptorului de la o sobă obișnuită. Doar acoperiți-le cu o pastă de bicarbonat de sodiu, pe care o puteți face amestecând bicarbonat de sodiu cu apă, și lăsați-o pe ele.

Curățați bine interiorul grătarului, dar lăsați murdăria în interior pentru a proteja metalul de deteriorare. Acum, aprindeți arzătoarele și verificați dacă funcționează. Dacă flăcările nu sunt uniforme, curățați arzătoarele cu o sârmă. Clătiți tava de picurare, spălați exteriorul grătarului și puneți totul la locul lui. Apoi, aprindeți grătarul și asigurați-vă că totul funcționează așa cum trebuie.

Leave a Response