Pavajul din fața casei dvs. ar trebui să fie o caracteristică a proprietății, dar este adesea stricat de mușchi, buruieni sau iarbă care cresc în crăpături. Aceste plante deranjante fac ca pavajul să arate neîngrijit și îl deteriorează. Puteți să scăpați de ele fără efort? Aflați cum să eliminați eficient mușchiul de pe pavaj cu un amestec american de 3 ingrediente simple.

Mușchiul dăunează pavajului?

Pietrele de pavaj sunt unul dintre cele mai populare materiale pentru întărirea suprafețelor. Aleile de acces și aleile din față sunt estetice, durabile și rezistente la condițiile meteorologice dure. Suprafețele pavate arată frumos până când mușchiul sau alte plante nedorite – fire de iarbă sau buruieni de orice fel – încep să le înmulțească. Din păcate, acest lucru se întâmplă destul de des, mai ales în zonele în care există multă umbră și umiditate. Mușchiul apare inițial în spațiile dintre pavaje, dar, în timp, se va răspândi mai departe și va crește peste pavajul propriu-zis.

Contrar aparențelor mușchiul de pe trotuare nu este doar o problemă estetică. În primul rând, provoacă retenție de apă, ceea ce cauzează daune serioase suprafeței. Datorită structurii lor poroase, pavajele absorb umezeala, care contribuie la deteriorarea materialului – după câțiva ani, ar putea fi necesară înlocuirea. Buruienile și mușchiul care cresc în crăpături împing pietrele de pavaj în afară, ceea ce duce la denivelări sau chiar fisuri. Dacă plantele nedorite nu sunt îndepărtate în mod sistematic, pot apărea daune grave.

Cum să îndepărtați eficient mușchiul de pe pietrele de pavaj?

Îndepărtarea mușchiului, a buruienilor și a ierbii de pe pavaje trebuie să însemne frecarea laborioasă a suprafeței sau culegerea manuală? Nu neapărat. Vă puteți ocupa de plantele nedorite în mod simplu – fără efort și fără a folosi substanțe chimice dure. Trebuie doar să pregătiți un spray din trei ingrediente: oțet, sare de epsom și lichid de spălat vase. Iată cum se prepară:

  • Adăugați 4 linguri de sare de epsom și 1 linguriță de detergent de vase la 1 litru de oțet de alcool;
  • Amestecați bine amestecul și turnați-l într-o sticlă cu pulverizator.

Folosiți sticla de pulverizare pentru a stropi pavajul în zonele în care au apărut mușchi și buruieni. Repetați tratamentul timp de câteva zile. Am obținut rețeta pentru acest amestec de la un prieten care locuiește în SUA și care scapă astfel de mușchiul de pe aleea sa. La început nu am crezut că va fi eficient, dar a dat rezultate excelente – după câteva aplicări, plantele au devenit maro și s-au uscat. Condiția este ca spray-ul să fie aplicat doar în zilele foarte calde, însorite și fără ploaie.

Articole conexe:

Un mod simplu de a curăța pavelele. Un mod simplu de a face să dispară petele de grăsime, buruienile și mușchiul

Luați din bucătărie și presărați pavajul cu ea. Vei scăpa de buruieni și mușchi mai repede decât poți număra până la trei