Sfaturi pentru casă

Italicus Spritz: La Dolce Vita într-un pahar de cocktail

23views

Acest cocktail este garantat să uimească pe toată lumea. Italicus Spritz vine cu strălucirea fină a Prosecco și aroma proaspătă și citrică a bergamotei. Și fie că vă aflați chiar în Italia, fie că vă bucurați de vremea caldă pe balcon sau pe terasă, Italicus Spritz este alternativa perfectă la Aperol Spritz și compania.

În Germania, lichiorul fin de bergamotă Italicus este încă relativ necunoscut. Este deja ceva mai cunoscut în țările mediteraneene. Datorită uleiurilor esențiale de bergamotă, băutura este picantă, proaspătă și ușor acidă. Echilibrată perfect cu Prosecco, va fi cocktailul la modă al anului 2024.

Ai poftă de ceva mai fructat? Atunci încercați această rețetă de băutură:

Rețetă pentru un Italicus Spritz

Ingrediente:

  • 1 mână de cuburi de gheață
  • 50 ml Italicus (*)
  • 100 ml Prosecco
  • 1 strop de lămâie amară
  • 0.5 lămâie
  • 1 crenguță de rozmarin

Și iată cum funcționează:

1. mai întâi puneți o mână de cuburi de gheață într-un pahar și adăugați Italicus.

2. completați cu Prosecco și adăugați un strop de lămâie amară pentru a termina. Opțional, decorați cu rozmarin și felii de lămâie și savurați. Savurați.

O gură de aer proaspăt datorită bergamotei

Bergamotul este un gen specific de plante citrice. Ele sunt un hibrid de lămâie dulce și portocală amară sau citrice. Planta este cunoscută încă de la mijlocul secolului al XVII-lea și, datorită mirosului său deosebit, a fost folosită ca parfum, iar mai târziu și în creme și produse cosmetice.

Chiar și astăzi, cultivarea acestui citric special se concentrează în mare măsură pe extragerea uleiurilor esențiale din coajă și mai puțin pe fructul în sine. Nu este de mirare, deoarece prețiosul ulei de bergamotă conține peste 350 de arome diferite, depășind majoritatea celorlalte parfumuri naturale în ceea ce privește complexitatea și sofisticarea.

Sperăm să vă placă rețeta noastră și vă dorim să vă bucurați de gătitul, coacerea și degustarea ei! Nu ezitați să ne scrieți la sau pe : Suntem întotdeauna bucuroși să primim sugestii și cereri de rețete!

Leave a Response