Sfaturi pentru casă

Îți arăt că, dacă îți închizi telefonul înainte de culcare, vei dormi mult mai bine

26views

Știați că, dacă ne închidem telefonul înainte de a merge la culcare, am putea dormi mult mai bine?

Nu multă lume știe acest lucru, dar, de fapt, chiar și atunci când este oprit, ar putea avea un efect asupra noastră și mai ales asupra stării noastre de bine. Gândiți-vă doar la momentul în care dormim, deci poate că ne aflăm într-unul dintre primele și adevăratele momente de absență totală de la smartphone-uri și tehnologie.

Sau cel puțin așa credem: se pare, de fapt, că tehnologia continuă într-un fel să acționeze chiar și atunci când este nefolosită și, tocmai din acest motiv, ar fi bine să ne oprim smartphone-urile înainte de a merge la culcare. Dar de ce și, mai ales, care ar putea fi consecințele în caz contrar? Pentru a afla mai multe, tot ce trebuie să faceți este să citiți mai departe alături de noi.

Puteți dormi mai bine în acest fel

Îți arăt că dacă îți închizi telefonul înainte de a merge la culcare, vei dormi mult mai bine (Inran.co.uk)

Dar haideți să trecem direct la miezul problemei noastre și să vorbim despre care pot fi efectele telefonului nostru dacă îl ținem deschis în timpul nopții. De fapt, nu multă lume este conștientă de acest lucru, dar acestea (ca și smartphone-urile, tabletele sau chiar calculatoarele) emit o lumină albastră.

Tocmai acest lucru, deși neintenționat, deoarece nu le folosim, ar putea influența ciclul nostru de somn. Mai important, ar putea fi, de asemenea, un obstacol sau un motiv de interferență în producția noastră de melatonină, hormonul somnului, foarte important și necesar.

Lumina albastră a smartphone-urilor, alte probleme

În realitate, însă, consecințele cu care ne putem confrunta sunt puțin mai complexe. În primul rând, și așa cum am menționat deja, există o inhibiție a melatoninei: acest lucru va face din ce în ce mai dificil pentru noi să adormim și mai ales să menținem un somn profund și relaxant în timpul nopții. În al doilea rând, din nou expunerea la această lumină albastră ar putea să ne modifice ritmul circadian: pentru cei care nu știu, acesta este ceasul nostru biologic care se ocupă de ciclul somn-veghe.

În plus, din nou inerent calității somnului și a nopții, se pare că timpul pe care îl petrecem în fața ecranului chiar înainte de a adormi are, de asemenea, un efect asupra timpului real al odihnei noastre nocturne. Dar nu se termină aici: faptul de a ști că avem smartphone-ul pornit și la îndemână ar putea, de asemenea, să ne neliniștească, iar într-un moment în care dormim puțin sau avem dificultăți în a adormi, întinderea mâinii pentru a derula ca de obicei ar putea fi extrem de ușoară. Cu toate acestea, s-a demonstrat că, în realitate, folosirea telefonului cu puțin timp înainte de a adormi nu face decât să ne sporească obiceiurile proaste de somn și, mai ales, ar putea genera în noi stări de anxietate. anxietate involuntară și stres.

Leave a Response