Sfaturi pentru casă

Morcovii te ajută să te bronzezi? Să risipim un mit și să spunem adevărul

25views

Sunt morcovii cu adevărat buni pentru promovarea bronzului? Haideți să încercăm să clarificăm o dată pentru totdeauna cât de mult adevăr există în această credință populară.

Dacă în timpul iernii ați făcut tezaur de morcovibucurându-vă de rețete care au la bază chiar această legumă (), ceea ce urmează să aflați este un adevăr care nu are cum să nu vă înveselească. Și care, fără nici o umbră de îndoială, vă va permite să vă înfruntați zilele de plajă cu un spirit mult mai înviorat.

Eforturile de a mânca morcovi pe tot parcursul anului, indiferent dacă sunt gătiți sau cruzi (nu există așa ceva, un mod mai bun de a-i mânca), vor fi benefice pentru pielea dvs.. Dar mai ales pentru tenul tău.

Da. Consumul de morcovi . Totul datorită beta-carotenului, un pigment vegetal conținut în mai multe dintre alimentele pe care le consumăm zilnic. Fructele și legumele, în special, sunt categoriile de alimente la care trebuie să apelați dacă doriți să afișați un ten bronzat măsliniu pe care toată lumea îl va invidia.

Consumul de morcovi favorizează bronzul: nu este doar un „mit”, chiar funcționează și rezultatele se văd imediat

Dacă bunica ta te-a obligat să mănânci morcovi la fiecare masă, prezentându-ți toate rețetele pe care le pregătea cu mâinile ei, cusosirea verii nu poți face altceva decât să-i mulțumești. De fapt, pielea ta va arăta imediat mai colorată decât cea a prietenilor cu care mergi la plajă.

De ce? Pentru că morcovi, ca multe alte alimente, sunt bogate în betacaroten. Acest pigment vegetal, este un precursor al vitaminei A. Betacarotenul, fiind solubil în grăsimi, este de fapt transformat în vitamina A în interiorul intestinului subțire și se eliberează treptat, în funcție de nevoile organismului.

Care sunt beneficiile acestei vitamine specifice? Pe lângă faptul că are o influență pozitivă asupra vederii, aceasta are o funcție fundamentală în menținerea și dezvoltarea structurilor epiteliale.

StimuleazăÎn plus, în producția de melaninăcare este responsabilă pentru întunecarea pielii. Prin urmare, în perioada premergătoare verii, consumul de produse bogate în betacaroten nu poate fi decât cea mai bună modalitate de a obține un ten radiant și bronzat.

Betacarotenul, cum să îl introduci în alimentație: ce alimente îl conțin

Pentru a vă umple de beta-caroten, nu aruncați imediat prosopul bazându-vă pe pastile și suplimente pe care, fără îndoială, farmacistul dumneavoastră nu va lipsi să vi le ofere. În schimb, concentrați-vă asupra numeroaselor modalități posibile de a include acest pigment esențial în dieta dumneavoastră. dieta.

Alimentele care îl conțin în cele mai mari cantități sunt legumele, cum ar fi morcovii, dovleceii, roșiile și ardeii.. În ceea ce privește fructele, vă puteți umple de ele cumpărând alimente precum pepene galben, mango, caise și pepeni.. Contribuția de betacaroten a cartofilor dulci nu trebuie, de asemenea, neglijată.

Alimente, în esență, care sunt colorate în nuanțe de roșu, galben și portocaliu. Dacă faci un efort să le incluzi constant în alimentația ta, variind de la o zi la alta, nu va mai trebui să te temi de momentul în care trebuie să-ți arăți tenul la plajă. Te asigurăm: vei fi persoana cu cea mai bronzată piele de pe întreaga plajă.

Leave a Response