Sfaturi pentru casă

Nu Aperol Spritz: acest nou aperitiv va cuceri terasele și barurile în 2024

34views

Când vine vorba de băuturi răcoritoare de vară, Aperol Spritz este un adevărat clasic. Acest cocktail italian preparat din Prosecco, Aperol și sifon și-a găsit fani în întreaga lume și este sinonim cu la dolce vita într-un pahar. Dar, dacă aveți poftă de ceva nou, ar trebui să încercați neapărat Arancello Spritz.

Ce este Arancello?

Arancello este un lichior italian care se prepară într-un mod similar cu mai cunoscutul limoncello. În timp ce acesta este făcut din lămâi, baza Arancello este portocala. Procesul de producție este aproape identic: coaja de portocală este înmuiată în alcool de înaltă tărie pentru a extrage uleiurile esențiale și aromele. După un timp, alcoolul aromat este apoi amestecat cu un sirop de zahăr, care dă lichiorului aroma sa dulce și răcoritoare.

Puteți cumpăra pahare frumoase pentru vin și cocktailuri chiar aici*:

Arancello impresionează prin aroma sa intensă de portocală, care combină atât note dulci, cât și ușor amare. Acest echilibru face ca lichiorul să fie deosebit de versatil și perfect pentru cocktailuri și deserturi.

Arancello își are rădăcinile în sudul Italiei, în special în Sicilia și Calabria. În aceste regiuni, producția de lichioruri de fructe a fost cultivată și rafinată de secole. Arancello este chiar mai puțin cunoscut decât limoncello, dar își va găsi cu siguranță fanii și aici, în această vară, sub forma Arancello Spritz.

Rețetă: Prepară-ți propriul Arancello Spritz

Ingrediente:

  • 9 cl Prosecco
  • 6 cl Arancello (*)
  • Soda (apă gazoasă)
  • Cuburi de gheață
  • Felii de portocală pentru garnitură

Și iată cum funcționează:

1. Umpleți generos un pahar mare de vin sau un alt pahar de cocktail la alegere cu cuburi de gheață. Un pahar bine răcit este cheia pentru un Arancello Spritz perfect.

2. turnați Arancello peste cuburile de gheață, apoi adăugați Prosecco. Completați băutura cu sifon și decorați cu o felie de portocală.

Sperăm să vă placă rețeta noastră și sperăm să vă placă să o gătiți, să o coaceți și să o degustați! Nu ezitați să ne scrieți la sau pe : Suntem întotdeauna bucuroși să primim sugestii și cereri de rețete!

Leave a Response