Sfaturi pentru casă

Oamenii își pun bănuți în pământ – și nu în speranța de a crește un copac cu bani. Dar ar trebui să vă grăbiți să profitați de această tendință?

37views

Trucurile cu plantele vin și pleacă, unele testate și verificate, altele nu prea. Cea mai recentă apariție este plasarea unor bănuți în sol pentru a spori nutrienții. Dar cât de eficient este cu adevărat?

Sănătatea solului este incredibil de importantă pentru a furniza plantelor nutrienți care le ajută să se dezvolte și să crească fericite. De aceea, veți observa numere de îngrășăminte pentru plante care arată cât de mult azot, fosfor și potasiu se află în hrana pentru plante pentru a fi adăugate în solul dumneavoastră.

Cuprul se numără cu siguranță printre substanțele nutritive benefice pentru sol și plante, dar oare punerea de bănuți în sol funcționează cu adevărat? Am întrebat experții despre această ultimă tendință și ne-au dezvăluit totul despre faptul dacă bănuții sunt buni pentru sol.

Sunt bănuții buni pentru sol?

Pe scurt, răspunsul este nu. Deși experții recunosc beneficiile cuprului pentru creșterea plantelor, plasarea bănuților în sol nu este o modalitate eficientă de a furniza plantelor substanțe nutritive sau de a preveni bolile cauzate de ciuperci.

În timp ce experții ajută la demitizarea acestui mit, ei împărtășesc, de asemenea, situațiile în care bănuții din sol pot fi, de fapt, benefici.

Niveluri insuficiente de cupru în monedele de un ban

Se știe că cuprul sprijină plantele în mai multe moduri și este cu siguranță necesar pentru a stimula nutrienții din sol. Acesta ajută la diferite procese ale plantelor, inclusiv la producerea clorofilei, care este necesară pentru fotosinteză și care oferă frunzelor culoarea verde. O deficiență de cupru în sol poate face ca plantele să fie mai imune la boli, poate provoca decolorarea și poate afecta creșterea.

Cu toate acestea, experții spun că cuprul care se găsește în monedele de un ban nu este suficient pentru a face o diferență în ceea ce privește sănătatea solului.

‘Deși există afirmații conform cărora monedele de un ban pot elibera încet cupru în sol și pot acționa ca un îngrășământ natural, nu am găsit nicio dovadă care să susțină această idee’, spune Autumn Janus, expert în plante de la Perfect Plants.

‘Monedele moderne sunt fabricate din zinc placat cu cupru, iar conținutul de cupru dintr-un singur bănuț este destul de mic’, adaugă ea.

Prin urmare, experții spun că ar fi nevoie de foarte mult timp pentru ca monedele de un penny să facă vreo diferență în ceea ce privește cantitatea de cupru din sol. ‘Ar trebui să lăsați monedele de un ban în sol probabil pe termen nelimitat, deoarece conțin atât de puțin cupru’, spune Julie Bawden-Davis, expert în plante de interior la Healthy Houseplants.

Deși, dacă sunteți în căutarea unor metode de control al melcilor, bănuții ar putea fi soluția.

‘Cuprul servește ca un factor de descurajare eficient pentru melci, aceștia simt un mic șoc atunci când pielea lor intră în contact cu cuprul’, spune Autumn. ‘Dacă aveți bănuți mai vechi, cu un conținut mai mare de cupru, îi puteți îngropa parțial în jurul marginilor grădinii pentru a crea o barieră care ar putea împiedica melcii să intre’, sugerează ea.

Aveți grijă să nu vă bazați exclusiv pe această metodă, însă, deoarece plantarea de plante care resping melcii tinde să fie mult mai eficientă.

Îmbunătățiți sănătatea solului din curtea dumneavoastră

Întrebări frecvente

Cum pot adăuga cupru în sol?

Cuprul este un micronutrient esențial în sol care ajută la creșterea și sănătatea generală a plantelor. O lipsă de cupru în sol poate duce la o mai mare sensibilitate a plantelor la boli, la o lipsă de producție de clorofilă și la o creștere insuficientă. Puteți adăuga cupru în sol în mai multe moduri. Aceasta include adăugarea de materie organică bogată în cupru în solul dumneavoastră și utilizarea îngrășămintelor pe bază de cupru.


Adăugarea de bănuți în sol ar putea fi doar unul dintre acele trucuri pentru plante care nu funcționează prea bine în practică. Deși este adevărat că cuprul este o resursă excelentă pentru plante, este puțin probabil ca plasarea bănuților în sol să facă o diferență substanțială în ceea ce privește sănătatea generală a solului.

Dacă sunteți în căutarea mai multor soluții DIY pentru a îmbunătăți calitatea solului, citiți ce spun experții despre dacă zațul de cafea este bun pentru plante și descoperiți câteva ingrediente neobișnuite pentru compost pe care s-ar putea să le aveți prin preajmă.

Leave a Response