Sfaturi pentru casă

Știți cât costă în facturi de utilități curățenia în casă? Nici nu aveți idee: cifra medie este uluitoare

26views

Treburile casnice sunt cu siguranță importante, dar ce impact pot avea asupra facturilor noastre?

După cum știm cu toții, acestea sunt cel puțin indispensabile pentru noi toți și mai ales pentru menținerea unui echilibru sănătos în casele noastre: totuși, există unele aspecte pe care nu le putem subestima.

Adesea grele, obositoare și nesfârșite, treburile casnice nu au nicio doar o povară în viața noastră de zi cu zi ci și pe facturile noastre de utilități: dar cât de mult ne afectează, în mod concret, electrocasnicele noastre cheltuielile anuale?

Facturi, cât costă curățenia

Știți cât costă în facturi să faci curățenie acasă? Habar nu aveți: cifra medie este halucinantă (inran.co.uk)

MAȘINĂ DE SPĂLAT

Să începem imediat cu unul dintre cele mai folosite și iubite aparate din casă, și anume mașina de spălat. Este, de fapt, un obiect cel puțin indispensabil pentru fiecare dintre noi, dar nu putem ignora faptul că și ea are, inevitabil, o pondere și un impact în cheltuielile noastre și, prin urmare, în costurile lunare din facturile noastre. De exemplu, gândiți-vă doar la un model nou, situat în clasa energetică și cântărind 9 kg, tinde să cheltuiască aproximativ 22 de cenți pe energie. O cifră care, spusă astfel, ar putea să nu ni se pară mare lucru, dar care, în realitate, dacă ne gândim la utilizarea deseori intensă pe care o facem de acest aparat electrocasnic, atunci, fără îndoială, pare mai importantă. Este suficient să spunem că, dacă, de exemplu, facem atunci în facturile noastre anuale am regăsi cheltuieli de până la 80 de euro.

FIER

Un alt element care este întotdeauna utilizat pe scară largă, dar al cărui impact asupra facturilor noastre la utilități nu putem subestima cu adevărat este fierul de călcat. Deși poate că utilizarea sa este acum în scădere odată cu sosirea noilor generații, nu se poate spune încă că este „demodat”. Tocmai din acest motiv, este extrem de important să ne fie clar în minte cât de mult corespunde utilizarea sa în mod specific și în termeni economici. Dacă, de exemplu, l-am folosi două ore pe săptămână, atunci cheltuielile noastre anuale ar fi de 58 de euro.

ASPIRATOR

Desigur, este corect să spunem că probabil ați putea face fără aspirator, dar cine vrea cu adevărat să spună la revedere pentru totdeauna și o dată pentru totdeauna de la confortul pe care acest aparat de uz casnic la îndemână ne pune la dispoziție? Și totuși, poate că uneori suntem prea obișnuiți să o folosim, chiar și atunci când am putea la fel de ușor și convenabil să remediem situația cu o mătură. Tocmai din acest motiv, astăzi dorim să vă dezvăluim care poate fi impactul aspiratorului asupra facturii de energie: cu un consum de 25 de eurocenți pe oră, dacă l-am folosi câteva ore pe săptămână pe tot parcursul anului, atunci am cheltui 26 de euro pe an. În cazul unei mături cu aburi, care în schimb consumă 40 de cenți pe oră, costul ar urca la 40 de euro pe an.

Leave a Response