Sfaturi pentru casă

Tartă mediteraneană de vinete cu patiserie cu puf: sentimente de vacanță din cuptor

1.3kviews

Uneori soare, alteori ploaie – vara nu prea vrea să-și facă încă apariția. Dar asta nu este o problemă, pentru că cu această tartă mediteraneană de vinete cu roșii uscate la soare, aluat pufos și miere putem aduce acasă acel sentiment de vacanță.

Foitajul poate fi și dulce:

Am copt din nou această rețetă chiar săptămâna trecută și, prin urmare, aș dori să vă dau câteva sfaturi pe parcurs. În principiu, tarta se prepară rapid, dar cum trebuie să prăjiți mai întâi vinetele, merită să pregătiți acest pas în avans. De exemplu, eu m-am ocupat rapid de acest lucru în timpul pauzei de prânz, în timp ce lucram de acasă. Seara, tot ce a trebuit să fac a fost să acopăr tarta cu ea, iar cuptorul a făcut restul muncii.

Recomandarea mea: asigurați-vă că serviți tarta cu o baie delicioasă. Aceasta de aici, de exemplu!

Rețetă pentru o tartă paradisiacă de vinete cu roșii uscate la soare

Ingrediente pentru 4 porții:

  • 2 vinete
  • 1 pachet de aluat pufos (proaspăt, din dulapul frigorific)
  • 150 g de cremă de brânză cu ierburi
  • 3 linguri de miere
  • 5-6 roșii uscate
  • 2 lingurițe de cimbru uscat
  • sare și piper
  • Ulei de măsline pentru prăjit

Și iată cum funcționează:

1. mai întâi se spală vinetele și se taie în felii subțiri. Se încinge puțin ulei de măsline într-o tigaie și se prăjesc feliile una după alta pe ambele părți. Se condimentează feliile cu sare și piper în timp ce se prăjesc. Se așază feliile de vinete terminate pe o farfurie tapetată cu hârtie de bucătărie pentru a se scurge excesul de ulei.

2. Se unge acum cu miere baza unui vas de copt (ar trebui să fie cam de mărimea foii de pufuleți, *). Apoi tapetați cu un strat de felii de vinete, acoperiți cu roșii uscate la soare și întindeți între ele picături de cremă de brânză. Se presară cimbru și se acoperă cu restul feliilor de vinete.

3. Se preîncălzește cuptorul la 200 de grade căldură sus/jos.

4. Acoperiți acum umplutura din vasul de cuptor cu foitajul. Încercați să o împăturiți pe margini pentru a crea o margine ușor mai înaltă. Puneți totul la cuptor, pe raftul din mijloc, timp de aprox. 30-35 de minute.

5. Scoateți tarta terminată din cuptor și lăsați-o să se răcească timp de aproximativ 15 minute. Apoi se răstoarnă pe o farfurie de servire. Foitajul ar trebui să fie minunat caramelizat de miere. Se taie tarta în bucăți și se savurează călduță.

Sperăm să vă placă rețeta noastră și sperăm să vă placă să o gătiți, să o coaceți și să o gustați! Nu ezitați să ne scrieți la sau pe : Suntem întotdeauna bucuroși să primim sugestii și cereri de rețete!

Leave a Response