Sfaturi pentru casă

Trebuie să fertilizez lavanda? Răspunsul vă va surprinde

284views

Una dintre plantele mele preferate pentru balcon și grădină este lavanda. Tulpinile verzi ca menta și florile mov îmi amintesc de vară și de Provence.

Lavanda nu este doar frumoasă la vedere și are un parfum plăcut, ci este și destul de utilă. Oferă hrană pentru albine și fluturi și are un efect de descurajare asupra viespilor și furnicilor.

Lavanda uscată poate fi folosită și în interior, deoarece respinge păianjenii și îi ține la distanță, ceea ce mie personal mi se pare cu adevărat genial. De asemenea, lavanda te ajută să adormi.

Sfat de lectură:

Lavanda iubește soarele și are nevoie de puțini nutrienți. În natură, lavanda poate fi găsită în locuri însorite, mai degrabă uscate. Plantei nu-i place înmuierea sau un mediu excesiv de umed.

Lavanda în grădină: Când îngrășămintele nu sunt o idee bună

Sfatul suprem pentru fertilizarea lavandei este destul de clar: mai puțin înseamnă mai mult. Într-un ghiveci, lavanda trebuie fertilizată de cel mult două ori pe an. Prima dată în iunie, la începutul sezonului de vegetație, iar a doua oară după prima înflorire.

Dacă lavanda este fertilizată în exces, aceasta va crește doar mai mult, dar arbustul va crește mai puțin dens.

Prin urmare, fertilizarea nu este factorul decisiv pentru lavandă, ci doar substratul sau solul în care crește semiarbustul. Substratul trebuie să fie liber, permeabil și calcaros. Îngrășămintele trebuie să fie sărace în azot. Îngrășământul natural este cel mai potrivit. Acesta trebuie pur și simplu adăugat în sol.

De altfel, lavanda nu ar trebui să fie fertilizată deloc în pat. Îngrășământul nu prezintă niciun avantaj în acest caz. Dimpotrivă, lavanda își pierde obiceiul inițial de creștere și crește mult mai puțin dens.

Prin urmare, este mai bine să se evite complet fertilizarea. Mai ales că lavanda formează rapid un sistem radicular extins și, prin urmare, se poate aproviziona în mod optim cu toate substanțele nutritive.

Sfat de expert: Pentru ca lavanda să înflorească abundent, nu numai aportul de nutrienți și solul sunt decisive. De asemenea, trebuie să tăiați lavanda la momentul potrivit. Citiți cum să faceți acest lucru de la colegii noștri de la Landidee.de.

Și mai multe lucruri interesante de făcut cu grădinăritul:

Leave a Response