Sfaturi pentru casă

Tunderea plopilor: Ce nu știu mulți oameni despre topiari

41views

În mod ciudat, când mă gândesc la o grădină bine îngrijită, primul lucru care îmi vine în minte este lemnul de box. Aproape că nu există nicio altă plantă care să fie tăiată cu atâta acuratețe și perfecțiune de către grădinarii amatori ca și buxusul. Nu este neobișnuit să vezi în grădini adevărate figuri de buxus care arată ca și cum ar fi o mulțime de muncă.

Pentru mulți, tăierea plantei verzi pare a fi un hobby. Și trebuie să recunoaștem: Indiferent dacă se potrivește sau nu gustului tău, pomii de box tunși cu precizie atrag cu siguranță atenția.

Am trecut recent pe lângă o grădină în care fiecare buxus era tăiat într-o formă specială diferită. Pentru unii, bozgorii sunt poate un pic cam înfundate, pentru alții sunt întruchiparea unei grădini bine îngrijite.

Sfat de lectură:

În general, însă, lemnul de box este un arbust practic, deoarece este întotdeauna verde și are o capacitate mare de regenerare. Ca gard viu, bozduganul este ideal și ca ecran de intimitate. În grădinile ornamentale, bozgorii tunși fac, de asemenea, o impresie bună.

Atenție! Boxul este otrăvitor pentru copii și animalele de companie!

Indiferent dacă doriți să creați o figură extraordinară din lemnul de box sau dacă doriți doar să-l modelați, există câteva lucruri de care trebuie să țineți cont atunci când îl tăiați. Cele mai bune sfaturi le puteți găsi aici.

Tunderea plopului de box: Cum să o faci corect

Boxul poate din aprilie sau mai până în septembrie pot fi tăiate. În general, trebuie tăiat doar atât cât să rămână o mică rămășiță de lăstar. Tăierea nu este necesară iarna, deoarece bozduganul nu crește aproape deloc în lunile mai reci.

Dacă aveți un gard viu de buxus și doriți doar să-l modelați, ar trebui să o dată pe an, de preferință în iulie se taie. Cine cifre mai complexe Dacă doriți să tăiați figuri mai complexe, trebuie să tăiați cam la fiecare patru săptămâni se repetă la fiecare patru săptămâni. Faptul că lemnul de box poate fi modelat atât de bine se datorează creșterii sale dense și ramificării pronunțate.

Boxul nu tolerează soarele deplin. Prin urmare, ar trebui să fie tăiat numai atunci când cerul este acoperit de nori. (În orice caz, lemnul de box ar trebui plantat într-un loc umbros.) Dacă tăiați arbustul în mod regulat, ar trebui să îi oferiți suficientă apă în fiecare zi, în special vara, deoarece lemnul de box are un necesar ridicat de apă.

Primăvara, buxusul poate fi fertilizat cu compost la baza sistemului radicular. Un îngrășământ cu eliberare lentă este, de asemenea, ideal, deoarece trebuie folosit doar o dată pe an. Cel mai bine este să aplicați îngrășământul cu eliberare lentă chiar la începutul primăverii.

Cel mai bun mod de a modela arbustul este cu foarfecele de buxus, cum ar fi acestea de la *. Dacă aveți mai mulți arbori de buxus sau doriți să tăiați forme speciale, ar trebui să cumpărați pe termen lung o foarfecă de tuns gard viu cu baterii, deoarece aceasta ușurează mult munca.

> *

Faptul că lemnul de box poate fi modelat atât de bine se datorează creșterii sale dense și ramificării pronunțate. Cu toate acestea, ar trebui să acordați atenție soiului, în funcție de modul în care doriți să vă tăiați buxusul. Arbuștii sunt disponibili într-o gamă largă de varietăți. Cel mai bine este să întrebați la centrul de grădinărit ce buxus este potrivit pentru proiectul dumneavoastră.

Soiurile „Suffruticosa” sau „Green Gem” sunt potrivite pentru figuri mici, cum ar fi bilele mici sau similare. Pentru figuri mai mari și mai complexe, ar trebui să se folosească soiuri cu creștere mai înaltă.

Și mai multe lucruri interesante de făcut cu grădinăritul:

Leave a Response