Unde depozitați cartofii acasă pentru a-i păstra proaspeți pentru mult timp? Această întrebare ne vine deseori în minte atunci când vedem o ofertă avantajoasă la legume. Dacă se face corect, acestea nu sunt în pericol să se strice, să germineze sau să-și piardă valoarea nutritivă.

Cartofii sunt un element de bază al bucătăriei noastre, motiv pentru care mulți oameni păstrează o rezervă de cartofi acasă. Atunci când îi faci în mod greșit, se strică și ajung la coșul de gunoi. Nu numai că irosești bani, dar trebuie să pierzi și ceva timp la următoarea călătorie la magazin. Cu toate acestea, puteți evita această situație dacă vă pregătiți spațiul de depozitare în mod corespunzător.

Unde să depozitezi cartofii acasă? Nu orice loc este potrivit

Cartofii nu ar trebui să aibă acces la lumina soarelui, așa că trebuie să fie într-un loc întunecat. Cu toate acestea, simpla închidere a legumelor într-un dulap nu este o soluție bună. Temperatura camerei este prea ridicată și favorizează deteriorarea, așa că, dacă aveți o pivniță uscată sau un garaj subteran, ar trebui să amenajați acolo o mică cămară. Nu uitați, totuși. temperatura de acolo trebuie să fie destul de constantă. Legumele au multă apă în ele, iar atunci când temperatura este sub zero grade, acestea pot îngheța și pot deveni necomestibile.

În ce se depozitează tuberculii? Asigură-te că sunt bine aerisite, așa că depozitează-le în saci de pânză, în lăzi de răchită sau de lemn. Acest lucru va asigura o bună circulație a aerului și va păstra cartofii proaspeți timp de până la șase luni. Toamna, culegeți ghinde și castane și amestecați-le cu legumele. Aceasta este o metodă dovedită care elimină problema umidității inutile și previne germinarea tuberculilor.

SFAT! Dacă nu aveți un garaj sau o pivniță, în ultimă instanță, puteți depozita cartofii pe balcon, dar durata lor de depozitare va fi considerabil mai scurtă.

Cât timp rezistă cartofii curățați de coajă? Se păstrează câteva zile

Uneori decojești prea mulți cartofi și nu știi ce să faci cu ei. Este păcat să îi arunci, iar atunci când sunt liberi în frigider, dezvoltă rapid pete inestetice și nu ai chef să îi gătești mai târziu. Cu toate acestea, se pare că există o modalitate de a păstra legumele decojite proaspete în frigider timp de câteva zile.

  • Pregătiți o oală cu capac și puneți cartofii decojiți în ea.
  • Acoperiți-i cu apă, astfel încât nicio parte a legumelor să nu iasă deasupra nivelului apei.
  • Adăugați o jumătate de linguriță de oțet și închideți bine capacul (se recomandă să folosiți un capac rezistent la lumină, cum ar fi unul de metal). Nu-l ridicați înainte de a vă decide să pregătiți tuberculii.
  • Puneți recipientul în frigider și gătiți până când este gata de consum în termen de 4 zile.

Articole înrudite:

Dacă cartofii tăi sunt distruși de dăunători enervanți, iată cum poți scăpa de ei în mod natural

Tu îți depozitezi cartofii în acest mod? Este o mare greșeală. Vor încolți în orice moment