Stil de viață

Aceasta este ultima dată pentru plantarea acestor plante și ierburi. Nu uitați acest

25views

Riscul înghețurilor de primăvară a trecut, așa că acum este momentul să semănați plantele care iubesc căldura și soarele. Este ultima chemare a sezonului pentru a vă bucura de ierburi aromatice și legume arătoase direct din grădină.

În iunie, vom umple din nou straturile de legume și vom profita de vremea însorită pentru a planta în solul cald semințele plantelor care iubesc căldura. Ce specii specifice semănăm în acest moment?

E timpul pentru o schimbare în grădina de legume

Primăvara se apropie încet-încet de sfârșit și, odată cu ea, se apropie încet și vremea legumelor plantate în martie și aprilie, cum ar fi ridichile, spanacul și salata. Cu toate acestea, straturile nu trebuie să stea în paragină. Nu le lăsați să fie invadate de buruieni și folosiți spațiul pentru a semăna ierburi și legume iubitoare de căldură.

Cu toate acestea, este o idee bună să scarificați și să amendați solul din paturi înainte de a începe o nouă cultură în grădină. Puteți îmbogăți solul cu un îngrășământ natural, cum ar fi compostul, înainte de a semăna plantele. De asemenea, asigurați-vă că solul este bine umezit pe timp de caniculă.

Când paturile sunt gata, putem începe să semănăm. În iunie, să mizăm pe plantele sensibile la temperaturile scăzute și care au nevoie în primul rând de soare și căldură. Acestea sunt legumele și plantele aromatice care ne plac.

Semănatul acestor legume în iunie

Iunie este ultima perioadă în care se mai pot semăna soiuri târzii ale unor legume, cum ar fi castraveții sau salata și rucola. Sfecla roșie și porumbul ar trebui, de asemenea, să fie semănate în pământ în această lună, precum și fasolea verde.

Zilele însorite din luna iunie sunt momentul ideal pentru a semăna brânzeturi din sezonul cald. Este momentul în care ar trebui să apară în grădina noastră varza albă, kohlrabi și varza de Bruxelles. În această perioadă putem adăuga în grădina de legume și un broccoli gustos, care poate fi ușor și distractiv de cultivat în ciuda aparențelor.

Semănați acum plantele aromatice în grădină

Iunie este, de asemenea, momentul potrivit pentru a semăna ierburi care iubesc soarele și căldura. Plantele de proveniență sudică, cum ar fi busuiocul și coriandrul, ar trebui să intre acum în grădinile noastre de plante aromatice. O altă plantă mediteraneană care nu ar trebui să lipsească din grădinile noastre este menta – un accesoriu indispensabil pentru deserturile și cocktailurile de vară.

Începutul cald al verii este, de asemenea, momentul perfect pentru a semăna ierburi cultivate în casă. Chiar acum putem planta semințe de mărar în pământ. De asemenea, putem planta creson în grădina de plante aromatice.

Așadar, dacă am recoltat deja legumele de primăvară timpurie, merită să ne gândim la următoarea recoltă și să înființăm noi plantații de plante care să se bucure de o zi lungă.

Leave a Response