Stil de viață

Dacă ați fost înșelat, iată ce trebuie să faceți rapid cu cartea de identitate

25views

DNI poate face parte dintr-o înșelătorieAșadar, trebuie să luați rapid o măsură importantă pentru a vă împiedica să fiți furat. Datele personale sunt ceva ce nu ar trebui să fie împărtășite niciodată, dar pot ajunge să facă parte dintr-una dintre multele escrocherii care au loc fără să ne dăm seama.

În cazul în care sunteți implicat în vreun incident, trebuie să reacționați rapid pentru a evita pagube suplimentare. Acest lucru înseamnă că un pas important trebuie făcut cât mai curând posibil.

Țineți cont de acest lucru dacă ați fost înșelat

Dacă ați fost înșelat există o serie de pași fundamentali care trebuie urmați. Primul dintre aceștia este esențial: trebuie să informați autoritățile despre cele întâmplate. Cu alte cuvinte, întocmiți raportul corespunzător, pentru ca nimeni altcineva să nu mai sufere consecințele acestui eveniment.

Autoritățile sunt cele care ar trebui să alerteze restul populației sau să o informeze cu privire la ceea ce s-ar putea întâmpla în cazul unei escrocherii care nu te-ar putea afecta doar pe tine, dar care ar putea fi masivă. Escrocii știu foarte bine cum să obțină date pentru a le folosi împotriva oamenilor, în general pentru profit.

Poliția Națională este foarte atentă la orice escrocherie care ar putea avea loc, pentru ca aceasta să nu se mai repete. Acesta este un lucru pe care poate ar trebui să îl avem în vedere și ne poate ajuta să începem să ne pregătim pentru ce este mai rău. A sosit momentul să începem să ne gândim la ceea ce ni s-ar putea întâmpla dacă cineva ar intra în posesia unui document atât de esențial precum DNI.

DNI-ul nostru este un document de care avem nevoie pentru a putea efectua orice procedură și care conține principalele noastre date personale și netransferabile. Fotografia și numărul, dar și câteva date care ne vor însoți în acest moment pentru o anumită perioadă de timp.

Un DNI expirat nu poate fi folosit în același mod ca unul original, așa că vom fi foarte atenți la ce se întâmplă cu acest document de-a lungul vieții noastre. Noile tehnologii ne îngreunează păstrarea lui în siguranță, așa că trebuie să ne asigurăm că nimeni nu poate intra în posesia lui. Nu o trimiteți niciodată online fără a șterge unele date importante din imagine, dar nici nu ar trebui să purtați niciodată o fotografie pe telefonul mobil, deoarece poate fi folosită împotriva voastră.

Ce trebuie să faci rapid cu cartea ta de identitate

Atunci când ați fost victima unei înșelăciuni, pe lângă raportarea acesteia, este momentul să faceți un alt pas. Reînnoiți DNI-ul, în acest fel îl veți lăsa nefolosit. pentru anumite proceduri care pot fi efectuate cu acesta de către escrocii care sunt mereu în căutare de orice informație pe care o pot fura.

Ar trebui să vă faceți o programare și să vă creați un nou DNI, în acest fel se vor schimba datele și veți putea să-i împiedicați să continue să îl folosească, în cazul în care au decis să îl folosească pentru anumite proceduri. Fiți atenți cu DNI-ul persoanelor în vârstă, deoarece acesta nu are o dată de reînnoire, ceea ce îl face și mai periculos de furat.

Partea bună este că aceste persoane sunt excluse, din cauza vârstei, de la anumite proceduri, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să ne confruntăm cu anumiți pași înainte.

Continuând cu pașii pe care trebuie să îi facem dacă am fost victimele unei escrocherii, trebuie să ne punem un antivirus bun pe calculator pentru a evita să fim afectați de un furt care poate afecta și inima sistemului nostru productiv. Mai ales dacă lucrați sau faceți afaceri la domiciliu, trebuie să urmăriți cu atenție ce se întâmplă cu calculatorul dumneavoastră.

Nu în ultimul rând, parolele trebuie să fie reînnoite. Mai ales dacă nu le-ați schimbat de ani de zile sau dacă le folosiți mereu pe aceleași. A venit momentul să eliminăm complet posibilitatea ca mai multe date să fie furate sau chiar să ne accesăm conturile curente.

Băncile dispun adesea de mai multe sisteme de securitate pentru a preveni orice rău mai mare, dar nu pot controla nivelul de dificultate al parolelor. Unele pot fi deosebit de ușor de detectat, astfel încât vor sfârși prin a fi expuse în mod clar la tot ceea ce se întâmplă în jurul nostru.

Este important să fim conștienți de orice mișcare ciudată, aceasta poate indica faptul că se întâmplă ceva, ar trebui să fim conștienți de acest lucru, fără ca ceva sau cineva să ne poată avertiza. Sunteți deja conștienți de ceea ce se întâmplă cu datele dumneavoastră, mai ales dacă primiți anumite notificări.

Dacă vedeți mișcări ciudate, nu ezitați, este pentru un motiv anume. Consultați autoritățile și încercați să urmăriți îndeaproape ce se întâmplă din acel moment. S-ar putea să fiți victima unei înșelăciuni și să nu știți încă acest lucru. A venit momentul să ne protejăm de această înșelătorie într-un fel sau altul.

Leave a Response