Stil de viață

Diferențele dintre difuzor și umidificator: țineți cont de ele în această vară

34views

Ambele dispozitive, atât cele difuzorul și umidificatorulDifuzorul și umidificatorul au însă câteva diferențe unul față de celălalt.

Descoperiți calitățile și beneficiile fiecăruia dintre ele și care dintre ele se potrivește cel mai bine nevoilor locuinței dumneavoastră. Aceasta va depinde de preferințele și gusturile fiecăruia.

Care este diferența dintre un difuzor și un umidificator?

Atât un difuzor, cât și un umidificator sunt dispozitive a căror funcție principală este de a îmbunătăți aerul într-un spațiu închis de mici dimensiuni.

Sunt dispozitive care pot fi sau nu automate și au unele particularități care le diferențiază unul de celălalt.

Cunoașteți principalele funcții și utilizări și alegeți-l pe cel care corespunde nevoilor dumneavoastră.

Difuzoarele sunt dispozitive a căror funcție principală este cea de parfumarea spațiului. Acestea sunt compuse din uleiuri esențiale, care pot fi benefice pentru relaxare și terapie.

Există diferite tipuri de difuzoare:

  • difuzoarele cu ultrasunete, care folosesc vibrații pentru a amesteca apa cu uleiul esențial și pentru a-l difuza într-o ceață ușoară;
  • nebulizatoarele, care utilizează aer sub presiune pentru a pulveriza uleiurile esențiale pure, fără a fi nevoie de apă;
  • sistemele de evaporare, care necesită un ventilator pentru a evapora uleiurile esențiale (care sunt plasate pe tampoane);
  • parfumurile cu bețișoare, care, prin absorbția uleiurilor esențiale pe bețișoare de lemn, difuzează aroma,
  • și încălzitoarele, care utilizează o sursă de căldură (cum ar fi o lumânare sau electricitate) pentru a evapora uleiurile esențiale.

În cazul acestui dispozitiv, se utilizează uleiuri esențiale pot fi medicinale, deoarece nu își pierd proprietățile indiferent de metoda folosită pentru a-și îndeplini funcția.

Potrivit științei, efectele unui ulei esențial asupra dispoziției și stării emoționale pot fi practic instantanee și sunt rezultatul unei acțiuni atât directe, cât și indirecte la nivelul Sistemului Nervos Central, așa cum reiese din

Umidificatoarele sunt dispozitive a căror funcție principală este de a umidifica mediul în care sunt amplasate.

Acest dispozitiv are beneficii pentru sănătate și pentru mediu în general, deoarece în locurile foarte uscate poate fi afectată pielea, pot apărea iritații ale gâtului și chiar probleme respiratorii.

Cum funcționează?

Cum funcționează este în esență cu apăspre deosebire de difuzoare, și au un rezervor mare pentru acest lichid, în funcție de consum, pentru a produce o cantitate mai mare de ceață și a crește astfel umiditatea din mediul înconjurător.

Există diferite tipuri de umidificatoare:

  • Umidificatoarele evaporative, care au un ventilator prin care aerul trece printr-un filtru, ceea ce face ca apa să se evapore;
  • cu ultrasunete, care utilizează vibrații ultrasonice pentru a transforma apa în ceață;
  • Sistemul de vapori, care fierbe apa din rezervor, creând astfel vapori în aer și crescând umiditatea din mediul înconjurător;
  • Dispozitivul de impulsie, care are un disc rotativ care împinge apa din rezervor împotriva unui difuzor, creând astfel ceața care se dispersează;
  • Și combinația, care funcționează prin combinarea diferitelor caracteristici ale celorlalte menționate, dar care poate dispersa atât ceața rece, cât și cea caldă.

Potrivit , utilizarea unui umidificator, de exemplu, atunci când este prezentă boala acută de laringită poate îmbunătăți semnificativ această problemă, deoarece unii copii sunt ușurați prin respirarea aerului umed.

Cu alte cuvinte, acest dispozitiv, prin ca și difuzorul, este benefic pentru sănătatea întregii familii.

Fiecare dispozitiv are o funcție proprie, în timp ce fiecare nevoie este unică. În acest sens, difuzorul poate avea un scop legat de aromatizare; în timp ce difuzorul umidificatorul are rolul de a furniza umiditate mediului uscat.

Deși ambele pot fi disponibile în scopuri medicinale, (deși există îndoieli în această privință), cert este că sunt două dispozitive concepute pentru scopuri diferite; astfel încât se poate concluziona că o completare între cele două ar fi o definiție ideală a dihotomiei.

În orice caz, în ceea ce privește sănătatea, este necesar să se consulte un medic pentru a vedea ce fel de proprietăți reale pot avea.

Pe de altă parte, dacă trebuie neapărat să alegeți una dintre ele, este esențial să vă gândiți la nevoile dumneavoastră, deoarece acest lucru va determina care este cel mai potrivit răspuns la acestea.

Mai puteți afla și următoarele dacă întrebați în magazin unde puteți cumpăra ambele produse. Vă vor întreba de ce aveți nevoie, când aveți nevoie, pentru ce și cum să le folosiți. Este întotdeauna necesar să vă informați de la profesioniști care știu cum sunt aceste produse și cum funcționează corect.

Leave a Response