Stil de viață

Doriți cea mai bună recoltă? Colectează asta în pădure și udă cu ea răsadurile.

30views

Mulți proprietari de terenuri visează să își cultive propriile legume care să arate și să aibă un gust uimitor. Uneori, însă, acestea pot fi înșelătoare și își arată latura lor capricioasă. Acestea cresc mai prost și produc randamente mult mai mici. În acest caz, folosiți doar îngrășăminte de casă. Cu ce ar trebui să-mi ud legumele pentru a le face să crească mai bine? Hrana naturală poate fi găsită în pădure.

Cum pot face îngrășământ natural pentru legumele mele? Faceți o plimbare în pădure

O grădină de legume de casă este adesea mândria proprietarilor de terenuri. Dar înainte ca delicatesele cultivate în casă să ajungă în farfuria dumneavoastră, grădinarul trebuie să muncească din greu. Asta pentru că legumelor le place să se răzvrătească, să se îmbolnăvească și, ca urmare, nu produc o recoltă atât de bogată. De aceea, merită să vă apucați de treabă înainte ca pagubele să se producă.

Grădinarii experimentați au o serie de brevete care îi ajută să îngrijească eficient plantele de pe parcelă. Unul dintre acestea este acela de a da o a doua viață deșeurilor de grădină sau de pădure. Mulți oameni au prins o simpatie deosebită pentru conurile de pin. Acest lucru se datorează faptului că acestea nu numai că sunt unul dintre cele mai bune ingrediente pentru mulci, dar pot fi și o protecție excelentă împotriva înghețului sau a pierderilor de umiditate. Dar acesta este doar începutul.

Ce îngrășământ să folosești pentru cultivarea legumelor? Vei fi surprins de ceea ce poate face

Conurile, care sunt unul dintre cele mai bune materiale de compost pentru plantele iubitoare de acid, pot fi extrem de utile pentru cultivarea legumelor. În cel mai scurt timp, ele devin baza unui îngrășământ lichid nutritiv care va accelera creșterea plantelor și le va proteja de boli. În plus, le va crește efectiv și rezistența la condițiile meteorologice, făcându-le aproape „indestructibile”. Iar nutriția în sine vă va permite să recoltați în viitor o recoltă completă de legume gustoase și bine crescute, astfel încât să le puteți număra chiar și la kilogram. Cum este posibil acest lucru?

Conurile conțin mulți nutrienți valoroși pentru creșterea plantelor – rășini, alcaloizi și minerale precum potasiu, zinc și calciu. Acestea susțin foarte mult sănătatea legumelor dumneavoastră și le încurajează să crească mari și repede. Nu trebuie decât să preparați un îngrășământ lichid nutritiv pe baza acestor nutrienți și apoi să vă hrăniți plantele în dozele și la intervalele corecte.

Cum se prepară îngrășământ din conuri de pin? Doar câteva minute de muncă și rezultatele vă vor surprinde

Puteți prepara un îngrășământ nutritiv din conuri de pin în doar câteva minute. Dar, înainte de a vă apuca de treabă, faceți o scurtă plimbare în pădure și căutați conuri de pin. Culegeți o mulțime de ele și vă veți mulțumi mai târziu pentru asta.

  • Așezați conurile de pin colectate într-un recipient de un litru și turnați apă peste ele unul câte unul.
  • Se toarnă totul în oală și se fierbe timp de aproximativ 20 de minute.
  • Când decoctul s-a răcit, turnați-l din nou în recipient.
  • Depozitați baza de îngrășământ într-un loc întunecos și răcoros. Atunci când vă decideți să o folosiți pe legume, asigurați-vă că diluați 50 ml de decoct de gogoșar cu un litru de apă. Aplicați o dată la două săptămâni și urmăriți cum grădina dvs. de legume se umple brusc de legume înfloritoare.

Leave a Response