Stil de viață

Este timpul pentru o schimbare: iată cum să vă spălați și să vă depozitați plapuma pentru a nu o strica.

37views

Cu doar câteva zile înainte de începerea noului an, este un moment bun pentru a afla cele mai bune trucuri pentru a spăla și depozita plapuma plapuma fără daune. După cum explică , acest tip de lenjerie de pat necesită o anumită îngrijire pentru a-și păstra proprietățile, mai ales dacă umplutura este din pene.

Experții recomandă ca plapuma să fie curățată cel puțin o dată pe an pentru a elimina acarienii, praful și alți alergeni care se pot acumula în timp. Acest truc, care a devenit viral pe rețelele de socializare, este foarte util pentru a preveni ca plapuma să se deformeze și să se îmbolnăvească de tipicul pete gălbui că a fost depozitat pentru o perioadă lungă de timp.

Sfat pentru spălarea și depozitarea husei de plapumă

Înainte de a vă spăla plapuma, este esențial să verificați instrucțiunile producătorului pentru a determina ciclul de spălare corect. metoda de curățare metoda de curățare. Unele modele pot necesita curățare uscată sau spălare profesională. Dacă alegeți să o spălați acasă, este important să folosiți o mașină de spălat care are o capacitate suficientă pentru a permite căptușelii să se miște liber.

Atunci când spălați plapuma, cel mai bine este să folosiți un detergent blând și să evitați utilizarea de balsamuri de rufe și înălbitor.deoarece acestea pot deteriora fibrele delicate ale umpluturii. În plus, puneți trei mingi de tenis în tamburul mașinii de spălat pentru a împiedica aglomerarea umpluturii, mai ales dacă este făcută din pene. Selectați un program de spălare delicat și o temperatură rece sau caldă.

Dacă nu aveți suficient spațiu în mașina de spălat, puteți oricând să să vă spălați plapuma în cadă. În acest caz, umpleți cada de baie cu apă rece sau călduță, adăugați puțin detergent ușor și scufundați complet plapuma. După ce ați lăsat-o la înmuiat timp de cel puțin o jumătate de oră, scuturați-o ușor pentru a îndepărta murdăria, evitând să o răsuciți. Clătiți apoi cu apă curată de mai multe ori pentru a elimina orice reziduu de detergent.

Odată spălată, uscați plapuma în uscătorul de rufe cu tambur, folosind o program de uscare delicată și o temperatură moderată sau scăzută pentru a proteja umplutura. De asemenea, puteți utiliza din nou mingi de tenis pentru a împiedica aglomerarea umpluturii. Dacă nu aveți un uscător de rufe, întindeți plapuma pe o suprafață plană, în aer liber, pentru a se usca uniform, întorcând-o la fiecare opt ore până când este complet uscată.

În cele din urmă, atunci când depozitați plapuma până în sezonul următor, este de preferat să folosiți cutii de carton sau materiale respirabile. în locul pungilor de vid, care pot deteriora umplutura și pot crea un mediu propice pentru mucegai și mirosuri. Dacă găsiți pete atunci când deschideți punga, puteți folosi percarbonat pentru a le îndepărta, dar fiți atenți la posibilul efect asupra calității umpluturii.

Lenjerie de pat de vară

Atunci când sosește sezonul cald, este important să vă gândiți care este cea mai bună lenjerie de pat, deoarece aceasta va ajuta la crearea unei spațiu răcoros în dormitor.. Idealul este să se folosească țesături răcoroase și respirabile, cum ar fi bumbacul, mătasea sau inul, care permit o mai bună circulație a aerului și sunt moi la atingere. Aceste țesături sunt ideale pentru lenjeriile de pat, deoarece previn transpirația excesivă în timpul nopților fierbinți.

Bumbacul se remarcă prin respirabilitateceea ce o face o alegere ideală pentru lenjeria de pat. Această calitate permite pielii dumneavoastră să respire în timpul nopții, menținându-vă răcoarea vara și căldura iarna, absorbind căldura corporală și reținând-o la nevoie.

În plus față de respirabilitatea sa, bumbacul este cunoscut pentru moliciunea sa, ceea ce îl face deosebit de plăcută la atingere și potrivită pentru persoanele cu pielea sensibilă. Natura sa hipoalergenică asigură faptul că nu provoacă alergii sau iritații, contribuind la îmbunătățirea calității somnului și oferind o senzație de confort.

Un alt beneficiu al bumbacului este durabilitateaceea ce se poate traduce în economii pe termen lung. Deși poate părea tentant să optezi pentru folii mai ieftine, realizate din materiale mai puțin durabile, acestea tind să se deterioreze mai repede.

În ceea ce privește culorile, este recomandat să folosiți tonuri deschise care transmit prospețime și luminozitate. Nuanțele pastelate, pudrate și chiar cele vibrante sunt alegeri excelente pentru această perioadă a anului și pot adăuga o notă revigorantă dormitorului. Cu toate acestea, albul rămâne o alegere populară pentru vară, deoarece ajută la crearea unei atmosfere proaspete și curate.

Accesoriile pentru lenjeria de pat joacă, de asemenea, un rol important în crearea unui spațiu confortabil în timpul sezonului estival. Este recomandabil să optați pentru huse pentru perne din materiale ușoare.cum ar fi bumbacul sau inul, și evitați imprimeurile care sunt prea solide și întunecate. Imprimeurile inspirate din natură, cum ar fi dungile marinărești sau modelele florale, sunt alegeri excelente pentru acest sezon.

Leave a Response