Stil de viață

În timpul înfloririi și fructificării, îmi hrănesc castraveții cu acest îngrășământ făcut în casă.

Castraveții fac parte integrantă din aproape fiecare grădină și sunt apreciați pentru aroma și valoarea lor nutritivă. Din păcate, nu toată lumea este suficient de norocoasă pentru a avea o recoltă generoasă, iar unele plante nu dau aproape niciodată fructe.

Luna iunie este perioada în care castraveții încep să înflorească și au nevoie de un sprijin suplimentar pentru a da roade. De aceea, astăzi vă împărtășesc o rețetă pentru un excelent îngrășământ natural pentru castraveți în timpul sezonului de înflorire și fructificare.

Acest îngrășământ funcționează mai bine decât toate celelalte pe care le-am folosit pe straturile mele de castraveți. Producțiile au crescut de câteva ori după ce l-am folosit. Majoritatea grădinarilor se feresc de îngrășămintele minerale, așa că ingredientele din acest îngrășământ sunt toate naturale și ecologice.

Îngrășământ de casă pentru castraveți

În primul rând, preparați o saramură din buruieni și granule uscate de gunoi de grajd de cal sau de vacă. Puneți buruienile într-o găleată de 10 litri și adăugați 10 linguri de granule uscate de îngrășământ.

Umpleți apoi găleata cu apă, acoperiți-o și lăsați-o deoparte într-un loc cald timp de 5 până la 7 zile.

Când saramura s-a copt, adăugați sare de potasiu, care conține o cantitate mare de potasiu. Acest îngrășământ se dizolvă în apă, dar procesul necesită mult timp. Prin urmare, eu înmoi în prealabil 2 linguri de granule în apă caldă într-un recipient mic.

Când granulele s-au dizolvat, le adaug într-o găleată de 10 litri și adaug 1 litru de saramură de buruieni și gunoi de grajd. Rezultatul este un amestec foarte hrănitor, cu care încep să fertilizez castraveții mei din momentul în care încep să înflorească.

Dacă udați castraveții cu acest îngrășământ la fiecare 10 zile, plantele vor produce din abundență chiar și pe cel mai sărac sol.

Leave a Response