Frunzele tinere de mărar sunt un adaos grozav la supe, salate și mâncăruri pentru cină. Are cel mai bun gust la începutul verii, când parfumul său umple aerul. Încercați o rețetă simplă care îl va păstra proaspăt luni de zile.

Mărarul este unul dintre ingredientele tradiționale folosite de ani de zile în bucătăria slovacă. Aroma sa intensă și gustul ușor se potrivește perfect cu majoritatea mâncărurilor. Când este proaspăt, are cel mai bun gust.

Pentru utilizare toamna și iarna adesea uscate sau congelate. Totuși, aceasta nu este cea mai bună soluție. Încercați această rețetă și va rămâne proaspătă până la două luni.

Proprietățile de sănătate ale mărarului

Îl puteți cultiva cu succes în grădină, pe balcon sau în bucătăria de vară. Cu toate acestea, dacă nu avem o astfel de opțiune, piețele locale sunt pline de mărar proaspăt. Este apreciat în bucătăria slovacă de mulți ani și ne-a cucerit inimile cu aroma și gustul său unic. Nu este doar gustos, ci conține și mulți nutrienți și vitamine valoroase.

Includerea mărarului în dieta zilnică asigură un aport constant de vitaminele C, D, E, K și B, precum și de minerale precum magneziu, fier și fosfor. Consumul regulat îmbunătățește funcția intestinală și ajută digestia, în timp ce infuzia de mărar are un efect calmant și ajută persoanele care suferă de insomnie. Poate fi folosit în multe feluri, deși are cel mai bun gust proaspăt cules din grădină.

Mărarul rămâne proaspăt mai mult timp

Modurile populare de păstrare a mărarului sunt congelarea sau uscarea. Din păcate, aproximativba moduri afectează mirosul și gustul acestei plante medicinale. Dacă o lăsați în frigider, se va ofili rapid și va căpăta o culoare gri urâtă. După câteva zile, poate fi pur și simplu aruncat. Există, totuși, o modalitate de a păstra mărarul proaspăt mai mult timp. Pentru a vă bucura de aroma mărarului timp de până la două luni, îl puteți păstra într-un recipient etanș.

Recipientul trebuie să fie spălat bine, aburit și așteptat până se usucă. Acest lucru va elimina orice bacterie care ar putea afecta starea mărarului pe care îl conține. Planta merită, de asemenea, să fie preparată cu atenție.

Înainte de a sigila mărarul, spălați-l sub apă rece, lăsând doar frunzele și tăind tulpinile. Mărar se toacă mărunt, se pune într-un recipient și se închide bine cu capacul. Păstrată astfel în frigider, ar trebui să rămână proaspătă mult mai mult de două zile.

Articole conexe:

Cum să gătești conopida astfel încât să nu fie amară? Un truc simplu îi va îndulci gustul

Nu congelați carnea în acest mod în niciun caz. Nu numai că se strică mai repede. Este un paradis pentru bacterii