Stil de viață

Nu este deloc cafeaua cea care elimină magneziul din organism. Alte băuturi sunt de vină

42views

Cafea la micul dejun, apoi încă una la serviciu, apoi alta după prânz. Câteva cești în timpul zilei vor fi cu siguranță utile. Vă faceți griji că pierdeți magneziu din această cauză? Nimic nu ar putea fi mai departe de adevăr. Cafeaua a primit această etichetă și există destul de multe produse care sunt responsabile pentru leșinarea magneziului. Mica cafea neagră nu este unul dintre ele.

Oboseala, problemele de somn, tremurăturile musculare și durerile de cap sunt simptome comune ale deficienței de magneziu în organism. Cafeaua este deseori învinuită în mod greșit pentru deficiența de magneziu, dar are mai puțin de-a face cu aceasta.

Cafeaua filtrează magneziul?

Cafeaua conține cofeină și, datorită cofeinei, are proprietățile pe care le apreciem atât de mult. Cu toate acestea, cofeina ne face, de asemenea, să mergem mai des la toaletă după o ceașcă de cafea, deoarece este un diuretic. Acesta este motivul pentru care este acuzată de pierderea de magneziu. Relația aici este însă mai complexă. Da, cafeaua elimină magneziul, dar și îl conține. Atunci când bem 2 – 3 cești de cafea, adăugăm aproximativ 300 mg de cofeină, care este asociată cu o pierdere de numai 4 mg de magneziu. Aceasta este o fracțiune din necesarul zilnic al acestui element. Avem nevoie de 25 g pe zi pentru a funcționa bine.

Lista celor acuzați

Faptul că avem mai puțin magneziu după cafea este un mit. Așadar, la ce trebuie să fii atentă în alimentația ta pentru a nu pierde acest element valoros? În primul rând, băuturile carbogazoase zaharate. Uneori ne îndreptăm spre ele, mai ales pe timp de caniculă, pentru că avem impresia că ne potolesc bine setea. Pe lângă numeroasele lor dezavantaje, ele conțin fosfați, care se leagă de magneziu în tractul digestiv și sunt apoi excretate în urină. Prin urmare, chiar dacă urmați o dietă sănătoasă și totuși vă răsfățați frecvent cu astfel de băuturi, nivelul de magneziu din organism este redus semnificativ.

Alcoolul determină, de asemenea, pierderea magneziului din organism. Acesta nu numai că interferează cu absorbția corectă a acestui element, dar crește și consumul acestuia. Prin urmare, se recomandă să beți electroliți după o petrecere cu alcool.

Dulciurile ar trebui, de asemenea, să fie adăugate la această listă. Cele mai multe dintre ele conțin zahăr rafinat, din care melasa este complet eliminată în timpul producției. Astfel, se scapă de magneziu. Acest lucru contribuie, de asemenea, la levigarea acestuia. Atunci când dulciurile sunt digerate, se pierd ingrediente valoroase, iar organismul nu câștigă nimic.

Leave a Response