Stil de viață

Nu mai amestecați aceste ingrediente pentru a curăța: poate fi periculos.

25views

Atunci când vine vorba de a trata cu , este esențial să fiți conștienți de anumite sfaturiîn special în ceea ce privește ingredientele care pot fi sau nu pot fi amestecate. Unul dintre cele mai comune amestecuri în domeniul soluțiilor de casă este cel de oțet și bicarbonat de sodiudar experții avertizează asupra riscurilor sale.

Combinația de bicarbonat de sodiu și oțet este în general folosită pentru a . Efervescența produsă atunci când cele două ingrediente sunt amestecate ajută la îndepărtarea petelor și detartrarea murdăriei pe diferite suprafețe, cel puțin în teorie. Se spune că această soluție de casă este, de asemenea, foarte eficientă în deblocarea scurgerilor înfundate. Dar care este adevărul în această privință?

Nu amestecați aceste ingrediente pentru a curăța

În primul rând, trebuie remarcat faptul că acest amestec nu are proprietăți dezinfectanteși este, de asemenea, ineficientă pentru curățarea suprafețelor. Acest lucru se datorează reacției chimice care are loc între ele. Oțetul este o soluție diluată de acid acetic, în timp ce bicarbonatul de sodiu este o bază. Atunci când sunt amestecate, acestea reacționează pentru a forma apă, dioxid de carbon și acetat de sodiu.

Deși efervescența rezultată poate părea utilă pentru curățare, odată ce se oprește, ceea ce rămâne sunt în principal apă și acetat de sodiucare nu au proprietăți de curățare semnificative. În plus, neutralizarea dintre un acid și o bază înseamnă că proprietățile celor două se anulează reciproc, reducând capacitatea lor de a distruge petele și de a dezinfecta suprafețele.

Un alt dezavantaj este că amestecul poate acumula dioxid de carbon în spații închise, ceea ce ar putea reprezenta un risc pentru sănătate. În plus, fiecare ingredient are utilizări specifice în curățenie în gospodărieastfel încât amestecarea lor poate duce la risipa de produse. Utilizându-le separat, eficacitatea lor este maximizată și se obține o curățare mai eficientă.

Lăsarea recipientelor cu bicarbonat de sodiu și oțet înmuiere, cum ar fi cea tipică pentru vasele cu mâncare sau cele pătate, nu are niciun efect și poate chiar deteriora unele materiale. Bicarbonatul de sodiu este cea mai utilă componentă pentru curățare, așa că este mai eficient să îl folosiți singur, creând o pastă cu apă în loc de oțet.

Bicarbonatul de sodiu este deosebit de util pentru îndepărtarea urmelor de grăsime, în timp ce oțetul poate fi eficient pentru combaterea petelor de calcar și a depunerilor de apă dură, în special atunci când este încălzită.

Precauții

Deși în general amestec de bicarbonat de sodiu și oțet este sigur, este esențial să se ia unele măsuri de precauție pentru a evita eventualele probleme.

Este esențial să se evite contactul cu ochii și pieleadeoarece oțetul poate provoca iritarea pielii și, chiar și în cazuri rare, iritarea ochilor. În caz de contact accidental, clătiți bine cu apă pentru a evita orice reacție adversă.

De asemenea, este important să amestecați într-o zonă bine ventilată, deoarece reacția dintre bicarbonatul de sodiu și oțet poate elibera dioxid de carboncare poate fi dăunător dacă este inhalat în cantități mari. Prin urmare, se recomandă să se asigure o circulație adecvată a aerului în timpul procesului.

În plus, bicarbonatul de sodiu și oțetul nu trebuie amestecate niciodată împreună în recipiente închisedeoarece eliberarea de CO2 poate crește presiunea din recipient, ceea ce ar putea duce la o explozie. Este esențial să se amestece în recipiente deschise pentru a evita orice risc.

Cele mai bune sfaturi de curățare

Atunci când apar urme de machiaj pe haine, în special pe gulerele cămășilor sau bluzelor, le puteți îndepărta prin înmuierea hainei în peroxid de hidrogen timp de câteva minute înainte de a o pune în mașina de spălat.

Pentru dezinfectați placa de tăiereunul dintre cele mai mari acumulări de bacterii și microorganisme din bucătărie, este suficient să presărați sare pe suprafață. Apoi frecați cu o jumătate de lămâie, clătiți și uscați.

Pentru curățarea podelelor din lemnSe poate prepara o soluție amestecând opt pahare de apă cu un litru de oțet alb și câteva linguri de săpun natural. Umeziți mopul cu acest amestec și ștergeți podeaua.

Pentru a curăța interiorul mașinii de spălat și a evita mirosurile neplăcute, este la fel de simplu ca și cum ai turna o jumătate de pahar de apă de gură în sertar. Este una dintre sfaturi de curățare Cele mai necunoscute, dar, în același timp, cele mai eficiente.

Pentru curățarea sticlei foarte murdarePrimul lucru pe care trebuie să-l faceți este să îndepărtați murdăria de la suprafață cu o bucată de hârtie de bucătărie. Apoi, într-un lighean cu apă, adăugați puțin săpun de vase. Următorul pas este să umeziți un burete în această soluție și să curățați sticla. În cele din urmă, geamurile se clătesc cu apă curată și se usucă cu hârtie de bucătărie pentru a obține un rezultat impecabil și fără pată.

Leave a Response