Stil de viață

Pașii pentru a curăța aerul condiționat al mașinii tale: tuningul

34views

Întreținerea aerului condiționat al mașinii noastre nu este, de obicei, o sarcină ușoară; cu toate acestea, este esențială pentru funcționarea componentelor sale. Aflați mai multe detalii la cum să curățați aerul condiționat al mașinii dvs. să îl folosești fără complicații (mai ales acum că vine vremea bună).

Ca și în cazul aparatelor de aer condiționat din casele noastre, este esențial să îl întreținem permanent, împreună cu accesoriile sale, pentru a obține întotdeauna cea mai bună calitate în funcționarea sa.

De ce să curățăm aerul condiționat al mașinii?

Aerul condiționat al mașinii este o funcție care se folosește permanent, indiferent de anotimp, deoarece poate fi folosit atât pentru răcire, cât și pentru încălzire.

De aceea, întreținerea sa este esențială pentru ca sistemul de aer condiționat al mașinii să funcționeze corect. aerul din mașină nu este deteriorat, și, de asemenea, să o folosiți fără complicații atunci când decideți să o porniți.

De asemenea, este important pentru a păstra un mediu sănătos în vehicul, fără praf, acarieni și tot felul de germeni care pot provoca alergii în rândul persoanelor care îl folosesc.

Potrivit , aerul condiționat joacă un „rol foarte important deoarece, pe lângă faptul că ventilează habitaclul și permite o temperatură plăcută atât vara, cât și iarna, ajută la reducerea oboselii, a somnolenței și, în consecință, a distragerii atenției. Rezultatul este o îmbunătățire a siguranței rutiere.

Cu acest simplu pas cu pas veți putea să vă întrețineți toaleta zilnic și în mod regulat.

 • Curățarea filtrului de aerAcesta va fi pasul inițial și de bază pentru întreținerea aerului și primul lucru pe care va trebui să-l faceți este să identificați unde se află, de obicei în spatele torpedoului sau sub capotă.

Odată ce îl vedeți, veți observa dacă este necesară o înlocuire sau dacă poate fi periat cu săpun sau aspirare pentru a îndepărta scamele. După aceea, îl puteți reinstala după ce este complet uscat.

 • Utilizați un curățător de aer condiționat: Pentru a face acest lucru, este necesar să porniți mașina și să setați aerul la punctul său maxim, cu modul de recirculare. Când se aplică spray-ul de curățare, acesta va îndepărta toate particulele introduse în circuitul de aer.

Trebuie remarcat faptul că, în această etapă, este indicat să se respecte instrucțiunile producătorilor fiecărui spray, deoarece s-ar putea avea anumite particularități la care trebuie să se acorde atenție, de exemplu, timpul în care trebuie să rămână circulând în circuit înainte de a fi curățat.

 • Pentru a putea face o igienă încă mai amănunțităSe pot folosi dezinfectanți mai specifici, al căror timp de acțiune și modul de utilizare sunt indicate pe ambalajul acestor produse.
 • Curățați ieșirile de aer: pentru această etapă, utilizați o cârpă umedă și curată, completată cu o perie, deoarece acestea sunt grilele vizibile cu ochiul liber de pe panoul frontal.

Pe mașini mai moderne, există ieșiri în partea din spate a mașinii, pentru cei aflați pe acele locuri.

Trebuie precizat că această curățare poate fi făcută de fiecare dată când se face curățenia generală a mașinii noastre; totuși, specialiștii recomandă ca cel puțin o dată pe an să verificăm apoi funcționarea mașinii și să reumplem gazul necesar pentru trecerea de la rece la cald și invers.

În timp ce, în manualul de utilizare, vor exista și informații prețioase pentru acest proces, deoarece poate facilita amplasarea filtrului de aer, de exemplu; pe lângă alte recomandări specifice fiecărei mașini.

După cum s-a menționat pe parcursul articolului, curățarea aerului condiționat al vehiculului în cel mai bun mod este esențială pentru a menține un mediu igienicși lipsit de alergeni care ar putea fi dăunători pentru sănătatea noastră.

Cu câțiva pași simpli și câteva produse chimice specifice, această sarcină va fi rapidă și ușoară. În plus, este important de reținut că trebuie făcută cel puțin o dată pe an și poate necesita angajarea unui serviciu de reumplere a gazului, dacă este necesar.

Bucurați-vă de mașina dumneavoastră și de toate funcțiile sale cu o întreținere simplă, eficientă și sănătoasă pentru dumneavoastră și familia dumneavoastră.

Întreținere regulată

 • Înlocuiți aerul în mod regulat, conform recomandărilor producătorului.
 • Curățați grilele de ventilație la fiecare câteva luni.
 • Utilizați aparatul de aer condiționat în mod regulat pentru a preveni înfundarea pieselor și acumularea de bacterii și ciuperci.

Sfaturi finale

 • Fiți conștienți de materialele necesare
 • Curățați mașina în interior și în exterior (opriți mașina și aerul condiționat, îndepărtați obiectele și praful, curățați gurile de aerisire).
 • Curățarea filtrului de aer
 • Dezinfectarea sistemului de aer condiționat
 • Verificare funcțională
 • Întreținere regulată

Leave a Response