Scoți rufele din mașina de spălat și miros urât? Dacă acest scenariu se repetă cu regularitate, este timpul să îi puneți capăt. Hainele nu trebuie să fie saturate de mirosul neplăcut, deoarece acesta poate fi îndepărtat foarte repede. Trebuie doar să le puneți la loc în mașina de spălat și să adăugați un lucru la sertar, care costă 80 de cenți pe litru. Încercați, cu siguranță vă va plăcea acest brevet.

De ce se împuținează hainele în mașina de spălat?

Un miros în mașina de spălat nu apare din senin. Uneori este rezultatul unei întrețineri defectuoase a echipamentului: Murdăria, sedimentele și mucegaiul se umplu rapid în colțuri, garnituri și alte locuri greu accesibile. Dacă știm că nu excelăm la curățarea mașinii de spălat, trebuie să îi facem o curățare bună și dură la început. În primul rând, scoateți sertarul pentru detergent și curățați-l bine. Apoi uitați-vă la garniturile și la gulerul care înconjoară tamburul mașinii de spălat, deoarece aici se acumulează cel mai adesea mucegaiul.

Curățarea mașinii de spălat trebuie să includă și filtrul: situat de obicei în partea din față a mașinii. Pentru a scăpa de bacteriile de la mașina de spălat, pur și simplu porniți ștanța de rufe fără haine pe ea: Selectați programul de temperatură ridicată, adăugați o ceașcă de oțet și săriți peste centrifugare. Această procedură, deși foarte simplă, ar trebui să rezolve problema.

Mașină de spălat curată, dar rufele încă miros?

Ce se întâmplă dacă avem conștiința împăcată și suntem încrezători că mașina noastră de spălat este curățată corespunzător, dar hainele încă miros când ies din mașină? În acest caz, problema poate să reapară după ce se spală din nou.

Deci, ce ar trebui făcut? Tot trebuie să puneți rufele mirositoare înapoi în mașina de spălat, dar în loc de balsam de rufe, trebuie să adăugați o cană de oțet în compartimentul corespunzător. În loc de ciclul complet, trebuie să alegeți doar clătirea. De ce funcționează acest brevet? Oțetul ucide bacteriile care sunt responsabile de mirosul neplăcut al hainelor noastre.

Mulți oameni se tem că utilizarea oțetului va face ca hainele permanente să fie saturate de mirosul produsului. Se pare că, cu se evaporă rapid în timpul uscării, iar după o anumită perioadă de timp, nu mai există urme. Dacă astfel de certitudini nu ne conving, puteți adăuga în oțet câteva picături din uleiul esențial preferat. Unul cu miros de lavandă merită luat în considerare, deoarece va respinge și moliile de haine.

Cum să evitați mirosul neplăcut al rufelor?

Vrem să evităm problemele cu hainele urât mirositoare? În primul rând, trebuie să vă întrebați conștiința și să vedeți cu ochii voștri dacă ați făcut greșeli care ar strica efectul unei rufe frumos mirositoare. Ce ar trebui să evitați pentru început?

  • Mai întâi de toate: trebuie să vă asigurați că mașina de spălat nu este supraîncărcată. Nu numai că hainele noastre nu vor fi curate, dar hainele colectate vor deveni rapid neplăcut mirositoare și mucegăite.
  • În al doilea rând: Nu folosiți agenți de curățare în exces, deoarece mașina nu îi va putea clăti corespunzător.
  • A treia: rufele trebuie să fie scoase din mașina de spălat imediat ce aceasta a terminat de funcționat.

Articole conexe:

Fără oțet sau sodă. Fierbeți-l și turnați-l în toaletă peste noapte. Se va ocupa chiar și de petele galbene

Amestecați ambele produse și pulverizați-le pe haine. Nu rămân urme de mirosuri neplăcute