Stil de viață

Se bea în loc de cafea obișnuită. Îmbunătățește metabolismul și ajută la arderea grăsimilor

28views

Cafeaua are multe beneficii, dar, ca orice aliment, nu servește tuturor. Nu este recomandată mai ales dacă aveți tensiune arterială ridicată. Trebuie să renunți atunci la această băutură? Nu neapărat. Puteți alege o altă variantă. Aceasta va fi benefică și pentru pierderea în greutate.

Dacă vă place gustul și aroma cafelei, dar nu vă place cofeina, cafeaua de cicoare poate fi o alegere bună pentru dumneavoastră. Ce merită să știi despre ea?

Amărăciunea sa caracteristică

Cafeaua Chakank? Unele persoane au rezerve în legătură cu această denumire, deoarece, în opinia lor, cafeaua este doar o băutură care se prepară din boabe de cafea. Cu toate acestea, gustul celei făcute din cicoare este confuz de asemănător. Și cum se prepară această băutură? În procesul de prelucrare a rădăcinii sale. Aceasta este uscată, măcinată și prăjită, ceea ce îi conferă aroma. Această cafea vine sub formă solubilă. Pregătirea sa este, prin urmare, extrem de simplă. Gustul său este ușor de nucă, cu o amărăciune caracteristică. De aceea, unii oameni o combină cu condimente, miere, lapte sau băuturi vegetale.

Când nu poți dormi

Cafeaua este una dintre cele mai sănătoase băuturi și scriem des despre ea. Multe studii confirmă acest lucru. Același lucru este valabil și pentru băutura de cicoare. În primul rând, aceasta nu conține cofeină și ar trebui limitată sau chiar omisă pentru multe boli. Nu este recomandată pentru insomnie, indigestie sau hipertensiune arterială.

Studiile arată că cafeaua de cicoare stimulează procesele digestive, accelerează metabolismul și favorizează arderea grăsimilor. Acest lucru este posibil pentru că stimulează secreția de sucuri gastrice. Ea conține fibre, precum și inulină. Aceasta este o polizaharidă care stimulează dezvoltarea corectă a microflorei intestinale. După cum se știe, protejează organismul de intrarea microorganismelor patogene. Prin urmare, cafeaua de cicoare este considerată unul dintre cele mai bune produse prebiotice.

Alte câteva avantaje

O astfel de băutură, în doze mici, poate avea și un efect antidepresiv, datorită conținutului de beta-carbolină. În cafeaua de cicoare se găsesc și mulți antioxidanți, care elimină radicalii liberi dăunători din organism. Acest lucru reduce riscul multor boli, inclusiv ateroscleroza, diabetul, hipertensiunea, psoriazisul și chiar cancerul.

Leave a Response