Stil de viață

Spray-ul perfect de protecție pentru roșii poate fi preparat acasă, în bucătărie: chiar și fără substanțe chimice

65.3kviews

Pentru a vă asigura o cultură sănătoasă de roșii fără a folosi substanțe chimice, există metode naturale care vă pot ajuta să vă protejați plantele, bucurându-vă în același timp de o recoltă ecologică. Iată patru spray-uri protectoare ușor de preparat, direct din bucătăria dumneavoastră, care nu numai că vă vor proteja plantele, dar pot îmbunătăți gustul și cantitatea de roșii recoltate.

1. Spray cu bicarbonat de sodiu de copt

Ingrediente și procedură:

  • 10 g bicarbonat de sodiu
  • 10 litri de apă

Se amestecă bicarbonatul de sodiu în apă și se agită bine. Aplicați acest spray pe frunzele de roșii dimineața devreme sau seara, ceea ce ajută la prevenirea bolilor fungice și îmbunătățește aroma legumelor.

2. Spray de lapte

Ingrediente și procedură:

  • 1 litru de lapte
  • 10 litri de apă

Amestecați laptele cu apă și stropiți roșiile cu această soluție o dată pe săptămână. Laptele este util pentru întărirea plantelor și ajută la combaterea bolilor fungice.

3. Spray de usturoi

Ingrediente și procedură:

  • 10 g de usturoi
  • 10 litri de apă

Se amestecă usturoiul decojit și zdrobit cu apă și se lasă la macerat peste noapte. Dimineața, strecurați amestecul și folosiți-l ca spray. Aplicați o dată la două săptămâni pentru o protecție eficientă împotriva dăunătorilor și bolilor.

4. Spray de coada-calului

Ingrediente și procedură:

  • Decoct de coada-calului
  • 10 litri de apă

Se prepară un decoct de coada-calului, se lasă să se răcească și se diluează în apă. Pulverizați această soluție pe toate plantele de roșii ca măsură preventivă. Coada-calului conține siliciu, care este cunoscut pentru proprietățile sale protectoare.

Îngrășământul perfect pentru roșii, ardei și castraveți.

Beneficiile utilizării spray-urilor naturale

Aceste soluții naturale nu numai că vă protejează roșiile de boli și dăunători, dar sunt și ecologice și sigure pentru grădina dumneavoastră. Prin utilizarea acestor metode, puteți fi siguri că recolta dvs. va fi sănătoasă și abundentă, fără a fi nevoiți să apelați la produse chimice.

Cele mai bune urări de succes cu recolta dumneavoastră de roșii ecologice!

Leave a Response