Stil de viață

Știi de ce ar trebui să mănânci o lămâie înghețată și să o răzuiești? Vă spunem noi

35views

Cea mai sănătoasă lămâie este cea care se consumă întreagă, chiar și cu albuș amar, pe care de obicei o evităm. Să mănânci o lămâie ca pe un măr ar fi dificil, așa că un truc vine în ajutor – este suficient să pui citricele în frigider și apoi să le dai pe răzătoare. De ce să folosiți această metodă? O vom detalia mai jos.

De obicei, asociem lămâia cu vitamina C prezentă în sucul de citrice, dar – după cum se pare – coaja de lămâie are cele mai multe proprietăți pentru sănătate. Este o sursă de limonoide, care sunt substanțe fitochimice ce prezintă proprietăți antioxidante. În plus, coaja de lămâie conține de aproximativ 10 ori mai multe vitamine decât sucul de lămâie.

Lămâia congelată – care sunt proprietățile sale?

Coaja de lămâie este extrem de valoroasă pentru sănătatea noastră. Aceasta conține compuși care reglează nivelul tensiunii arteriale și acționează ca un antidepresiv natural. Coaja de lămâie conține, de asemenea, rutină, care inhibă oxidarea vitaminei C, astfel încât această substanță circulă mai mult timp în organism.

În plus, cercetările efectuate de experții de la Institutul de Științe Agricole și Alimentare al Universității din Florida au arătat că este posibil ca citricele să inactiveze celulele canceroase. Interesant este că lămâia dăunează doar celulelor canceroase, lăsând celelalte celule intacte. Cu toate acestea, pentru a vă bucura de toate aceste proprietăți, trebuie să consumați lămâia întreagă, ceea ce poate fi facilitat prin congelarea ei.

De ce să mănânci o lămâie congelată?

Pentru a profita la maximum de bunătățile pe care le oferă o lămâie, aceasta trebuie consumată întreagă, motiv pentru care cel mai bine este să o congelați (întreagă sau tăiată în felii) și apoi să o radeți împreună cu coaja, pulpa etc. Lămâia proaspătă este mai greu de folosit întreagă, în principal din cauza gustului amar al albușului, partea albă și spongioasă a fructului.

Pe de altă parte, lămâile congelate și rase pot fi adăugate în salate, sosuri, băuturi reci și calde, deserturi etc. Acestea vor îmbogăți perfect gustul mâncărurilor și deserturilor. Acestea îmbogățesc perfect gustul mâncărurilor și le dau o notă răcoritoare. Lămâia congelată rasă întreagă este, de asemenea, un ingredient excelent pentru limonade, care sunt ideale pentru a potoli setea pe timp de caniculă.

Cum îndepărtezi pesticidele și ceara de pe coaja de lămâie?

Totuși, înainte de a arunca lămâia în congelator, ar trebui să cureți coaja de orice reziduuri de pesticide sau ceară. Primul pas ar trebui să fie clătirea fructului în apă acidă – adăugați în apă oțet de mere sau acid citric. Acest proces va elimina eficient orice bacterie care s-ar fi putut cuibări pe pielea fructului.

După acest pas, fructele trebuie scufundate într-o soluție alcalină (adăugați două lingurițe de bicarbonat de sodiu la un litru de apă). Fructele trebuie să rămână în această soluție timp de aproximativ 15 minute. Acest truc simplu va face ca reziduurile de pesticide și conservanții să dispară de pe suprafața fructului. După ce acest proces este finalizat, fructele trebuie clătite bine sub jet de apă.

Leave a Response